Tupac Blog

"Figyelj arra amit mondanak, ne csak bólogasd a fejed a beat-re, lesd a játszmát, és figyelj arra amit beszélek"

Megtalálsz itt is

Facebook Oldal

Partnerek

2Pac Él? #2: A Teóriák

2012.10.13. 13:46 MCLetEmSee

Mivel az előző bejegyzést, ami feltette a kérdést hogy Pac életben van-e, rengetegen olvasták (régóta az egyik legolvasottabb bejegyzés ezen az oldalon), gondoltam összegyűjtöm a neten fellelhető legnépszerűbb teóriákat és lefordítom. Mint az előző ilyen bejegyzésnél is említettem, én személy szerint nem hiszem hogy életben van, de kétség kívül ez a dolog hozzá tartozik az legendájához, főleg azért mert az Amaru kiadó is erősen rájátszik erre... de erre majd egy másik bejegyzésben kifejtem bővebben.

Sokan ismerik a 7 Day Theory (7 Nap Teóriát). Az egész a Makaveli albummal kezdődhetett majd igazán az I Wonder If Heaven Got a Ghetto videoklipjében indult be az hogy mi van ha Pac tényleg él. A 7 Nap Teória főleg a számokkal játszik, ami végül 7-re jön ki. Vajon ezek véletlenek? Mi a TI véleményetek? Íme pár a neten terjengő teóriákból egy kisebb gyűjtemény:

Miután elhagyták a Tyson mecset, 1996. Szeptember 7-én, Tupac 5 lövést kapott. A lövöldözést túlélte és egy közeli kórházba szállították. Halottnak nyilvánították 1996. Szeptember 13-án, pénteken.

A gyanús tények:

Péntek 13 egy eléggé gyanús nap.

Soha nem került elő kép Tupac-ról a kórházban.
(Egy boncolási kép viszont előkerült)

A "Life Goes On" című számban, Tupac saját temetéséről rappel.

A kocsi amiben Tupac ült, sofőrje Suge Knight volt, aki nem jelent meg a kihalgatáson a lövöldözésről.

Az I Ain't Mad at Cha videoklipje pár nappal halála után jelent meg. Az I Ain't Mad at Cha a 13-ik az All Eyez On Me albumon. A videóban Tupac egy angyalként jelenik meg a mennyben. A videóban rálőnek Tupac-ra miután kijönnek egy moziból az egyik barátjával, ami nagyon hasonlít arra ami a való életben is megtörtént. Pac Suge Knight-al volt és éppen egy Tyson meccsről jöttek.
Update: Több fórumon is írták hogy amikor a videóban rálőnek Pac-ra és a barátja karjában fekszik, ha jobban megnézzük nem 2Pac fekszik a karjában, hanem egy dublőr. Miért?

Az utolsó videójában Tupac meghal "2Pac" néven. Az ezután következő videójában a "Toss It Up"-ban ami a következő albumában van, "Makaveli" néven van. A második videó amiben Makaveli-ként szerepel az a "To Live and Die in L.A."

A "Hail Mary" videoklipjében ismét Makaveli-ként, van egy sírkő, amire Makaveli van írva. De a sírkő megtörik és megnyílik a föld alatta, arra utalva hogy Makaveli feltámad a halálból.

1996. Decemberében Tupac új albuma platina lett. Nem sokkal a lövöldözés előtt Tupac arról beszélt hogyan akarta abbahagyni a rapzenét és kikerülni a reflektorfényből. Mi volt az egyetlen út hogy Tupac kikerüljön a média reflektorfényéből? Ha a a nyilvánosság azt gondolja hogy meghalt.

A sajtó nem jelenhetett meg a temetésen, de a temetés elmaradt ismeretlen okok miatt.
Update: A Thug Angel dokumentumfilmben van egy részlet ahol Treach (a Naughty by Nature frontembere) beszédet tart egy megemlékezésen, ami a temetés helyett (?) volt. Videó itt.

Tupac mindig hordott golyóálló mellényt, bármerre ment. Miért nem volt rajta egy olyan eseményen mint a Tyson meccs?
Update: Valójában ez az állítás nem igaz, Pac testőre (Frank Alexander) leírta a könyvében hogy Pac alig-alig hordott mellényt.

A legtöbb számában arról beszél hogy eltemetik. Miért hamvasztották el közvetlenül egy nappal halála után? És mióta hamvasztanak el valakit aki gyilkosságban halt meg?
Update: "Elhamvaszthatják egy nappal halála után, ha a hozzátartozó ezt kéri". Ezt egy interjúban mondta az az orvos aki a boncolásnál jelen volt. Erre a következő bejegyzésben visszatérünk.

Tupac álneve Makaveli volt. Habár a betűzés más, Machiavelli egy 16-ik századi olasz filozófus volt, aki a Fejedelem című írásában azt írta hogy valaki úgy szerezhet előnyt az ellenségei fölött, ha eljátssza a saját halálát.

Tupac Machiavelli könyvet olvasta, tanulmányozta amíg börtönben ült. Machiavelli két könyvet írt halála előtt. Talán emiatt adta ki az All Eyez On Me albumát dupla lemezes kiadásban.

Egy népszerű teória szerint Pac azért írta át a Machiavelli nevet Makaveli-nek, mert a betűkből kijön hogy:
"Am Alive," (Élek) vagy "I Am Alive." (Én Élek). Plusz az album címéből is kijön egy teljesen új mondat:
MAKAVELI: THE DON KILLUMINATI THE 7 DAY THEORY - OK, ON THE 7TH U THINK I'M DEAD, YET I'M REALLY ALIVE (OK, A 7-EN AZT GONDOLTAD HALOTT VAGYOK, DE VALÓJÁBAN ÉLEK)

A Makaveli album címe The 7 Day Theory (A 7 Nap Teória). Szeptember 7-én löttek rá; és túlélte a 7, 8, 9, 10, 11, 12 és a 13-ik napon halt meg. Innen jöhet a The 7 Day Theory.
Update
: Sok vita megy több fórumon is az album címe miatt. Pac írt egy dallistát ami a The 7 Day Theory eredetileg The 3 Day Theory-ként van, ami vélhetően az album demó verziója volt. Ez eddig nem tisztázott hogy miért lett 3-ből 7...

 

Tupac születésnapja 16-án van; 1+6=7

 

Bomb First intrójában 6 fegyverzúgás van, de mikor Tupac elkezdi, elsül a 7-ik.

 

 Tupac 1971-ben született és 1996-ban halt meg (1+9+9+6=25) (1+9+7+1=18) és (25-18=7)

 

A Greates Hits albumának első lemezén 12 szám van, a másodikon 13, 1+2+1+3=7, és 12+13=25, 2+5=7.

Az All Eyez On Me 1993. Február 13-án jelent meg. Tupac Szeptember 13-án halt meg. Fura egybeesés hogy a két dátum között 7 hónap van.

Tupac hivatalosan, helyi idő szerint délután 4:03-kor nyilvánították halottnak 4+3 = 7 Ráadásul 25 évesen halt meg. 2+5 = 7. Tupac-ot körülveszi a 7-es szám.

A Makaveli albumban sehol nincs az hogy TUPAC RIP 1971-1996. Nem lett volna értelemszerű hogy az első album ami halála után jelent meg, abba valami hasonlót írjanak bele? Az egyetlen dolog amit írtak hogy
"EXIT TUPAC ENTER MAKAVELI".

A The 7 Day Theory album ex. producere, ahogy a CD belsejében írják, Simon. A bibliában Simon Jézus egyik apostola volt. Simon volt az egyik első szemtanúja a Feltámadásnak, Szent Pál levelei szerint. Az Outlawz megerősítette hogy Simon nem más mint Suge Knight, aki ott volt Tupac-al a lövöldözés alatt.

Tupac Las Vegasban halt meg, ami egy "pénzes" város. Sok embert le lehet fizetni, pl. doktorokat, sajtót, ügyvédeket... stb.

A fehér Cadillac-et, amiben a gyilkos ült soha nem találták meg... Hogyan lehet ez, amikor Vegas-t sivatag veszi körül?

Csak a város északi részén van egy kissebb fekete negyed... Ez a sáv kb. 8 blokk hosszú... Ha a támadók fekete bőrűek voltak... Hova mentek? Hova rejtőztek el?

A fehér Cadillac, amiben a fegyveresek ültek, elhajtott Tupac testőre és barátai mellett... Senki nem ment utánuk és nem volt szemtanú... még az utcán sem... Hogy-hogy? Miért nem volt, főleg egy nehézsúlyú boxmeccs után?

A Makaveli albumon Tupac-ot Jézus Krisztusként mutatja be... Talán a feltámadást tervezte? Ráadásul a vörös felhőkből összesen 7 van.

Las Vegas a sivatag közepén van. Hogy-hogy nem volt helikopteres körözés? Ha valaki kirabol egy kaszinót, a LV-i rendőrség helikopterekkel keresik az elkövetőket... Hogy-hogy nem volt ilyesmi Tupac esetében?
Update: Apropó helikopter... ami talán a legjobban borzolja a kedélyeket az az hogy egy szemtanú, aki ott volt azt mondta egy interjúban hogy Tupac-ot egy mentőhelikopter vitte a kórházba... de erről is a következő bejegyzésben.

Suge az mondta egy interjúban hogy amíg vitte Tupac-ot a kórházba, beszélgettek az odaúton. Ami ellentmond Frank Alexander (Pac testőrének) állításával, mert ő az utolsó amit 2Pac-tól hallott az hogy "nem kapok levegőt"

72 millió dollárnyi összeg volt kötve az életbiztosítására, amit nem vettek fel. Semmi jogi fellépést nem tehetnek ellene amíg nem kerül levételre az összeg.

A nyilvános megemlékezések Los Angelesben és Atlantában elmaradtak...

A "Life Goes On" című számában azt kéri hogy minden rapper legyen ott a temetésén. A Death Row miért nem teljesítette ezt?

A Smile videóklipjében, Tupac keresztre van feszítve... Később leesik és felkel és látszik hogy egy dublőr. Mégis, ez egy újabb jele a feltámadásának?

A Thug Luv című számban, amiben a Bone Thugs-N-Harmony-val rappel, mielőtt Pac következne, Bizzy Bone a háttérben azt mondja: "He's alive, he's alive, he's alive..." (Ő él, ő él, ő él)

A "Gridlock'd," (Utolsó belövés) című filmben amikor Tupac és Roth a bisztróban ülnek és a menüt nézik, az összes L betű fejjel lefelé áll, 7-eseket formálva.

A "Gang Related," (Bűnös szándék) című filmben Tupac és Belushi a 7-es szobában várnak, a hajléktalan 7 évre tűnt el és Tupac jelvényének a száma 115; 1+1+5=7.

A Tupac: Resurrection (Feltámadás) dokumentumfilm 2003-ban jelent meg, 7 évvel halála után.

Suge Knight miért nem volt együttműködő a rendőrökkel, akik a gyilkosságban nyomoztak?

12 lövés volt, 5 találattal; 12-5=7

Tupac a Toss It Up videoklipjében eltör egy tükröt egy baseball ütővel, ami 7 év szerencsétlenséget jelent.

Tupac "R U Still Down" albuma November 25-én jelent meg 2+5=7.

Az "I Wonder If Heaven Got A Ghetto" videoklipjében a lány szobája 7 és az ebédlőben az óra 4:03-t mutat; Tupac halálának ideje 4+0+3=7. Ez a videoklip azzal kezdődik hogy Pac 1996. Szeptember 14-én egy helikopterben az új mexikói Rukahs-ba repül. Persze maga a hely nem létezik, mert a hely Rukahs visszafele Shakur, de sejteti velünk hogy Pac túlélte a lövöldözést.
Update: Egy videóban a videoklip rendezője beszél a videó alapötletéről, hogy mivan ha Pac túlélte a lövöldözést. Ez lehet szimplán egy reklámfogás, de igazán ez a videó indított el mindent.
 

A boncolási kép előkerült Cathy Scott - The Killing of Tupac Shakur című könyvében. A képen Pac balra fordítja fejét. Pac-nak volt egy Makaveli tetoválás a nyakán, ami ezen a képen nem látszik. Sokan ezért azt gondolják hogy ez a kép nem valós, manipulált.
Update: Állítólag ezt a képet Cathy csempészte ki a LV-i rendőrségről és jelentette meg könyvében. Elmondása szerint több fénykép készült a boncolásról. Ha ezek a képek előkerülnének és van köztük olyan ami a tetoválást is mutatja, akkor véget vetne ennek az egésznek.

Akárcsak a boncolási képpel, úgy a halottkém jelentésével is gondok vannak, ami a Cathy Scott féle könyvben jelent meg:

  • A TB szám
     - a száma 546-47-8539, hogy miért furcsa ez? Ez a szám nincs regisztrálva a halálozási indexen.
     - ez a szám Kalifornia államban jött létre 1977-ben. Mint tudjuk Pac 1971-ben született, New Yorkban és a
       80-as évek végéig nem is költöztek Kaliforniába
     - ez a TB szám még mindig aktív számnak van nyilvánítva
  • Nevek a jelentésben
     - Troy Farrell aszisztált a test eltávolításában, Tupac édesanyja kérésére
     - Troy Farrell ma Nevada állam Anatómia Labor igazgatója az Orvosi Oktatás és Kutatás Intézményében,
       ahol a gazdátlan testeket ő felügyeli
     - Nevada államban - a gazdátlan testeket, vagyis ha egy családtag sem érkezik hozzá, 30 napig kell őrizni
       és azután elhamvasztják
     - tehát Szeptember 14-én, egy nappal 2Pac halála után - ezeknek a gazdátlan testeknek az egyike volt,
       akit elhamvasztottak?
  • Haj és szem szín
     - Haj színe: barna, szem színe: barna, ezzel nem lenne semmi baj, ha a jogosítványában nem az állna a
       szem és hajszínre hogy fekete - kinek van igaza?
  • Súly és magasság
     - 215 lb ami kb 97 kg-nak felel meg - ugye viccelnek?
     - ismét a jogsit vesszük elő, ami 4 hónappal halála előtt készült: 168 lb, ami kb. 76 kg
     - Pac-on nem látszott hogy 21 kg súlyt szedett volna magára
     - a magassága szerint: 6 ft ami kb. 182 cm - amivel nem lenne gond, ha a súly nem lenne 97 kg, ami
       túlsúlyosnak mutatná Pac-ot

Ha ezt a dokumentumot hivatásos emberek csinálták, elég rossz munkát végeztek. Sok ellentmondásos dolog van az iratban. Még valami - tudjuk hogy Tupac füvezett, a testben 90 napig kimutatható az anyag. A jelentésben a drog & gyógyszerek használatánál nincs jelezve hogy lett volna drog vagy gyógyszer a szervezetében. Pedig kétlem hogy legalább gyógyszert ne használtak volna nála.

A legújabb 7 Nap Teória szerint 2Pac 2014-ben tér vissza. Ezelőtt 2003. volt a dátum, ami halála után 7 évvel történt volna. A lelkes "élő-hívők" a 7 Nap Teória szerint mivel 2014-ben 2Pac 43 éves lesz az 2+0+1+4=7, 4+3=7. Ennek a 2014-es teóriának az alapja ismét Machiavelli olasz filozófus. Sokan azt gondolják hogy maga Machiavelli megjátszotta saját halálát. Ez az állítás így NEM igaz! A Fejedelem című könyvében ír erről. De ami igaz az az hogy Machiavelli-t börtönbe zárták és szabadulása után, 43 évesen száműzetésre kényszerítette magát. Tehát Pac azaz Makaveli a teória szerint "száműzetésben" él és 43 évesen fog visszatérni, ami 2014-ben lesz. Hozzáteszem abban az év Június 13-ája péntekre esik, ami Pac születésnapjához közel esik. Sokan arra számítanak hogy aznap visszatér "száműzetéséből", ha aznap nem, Szeptemberben és ha ezután sem... valószínű lesz egy új évszám a 7 Nap Teória szerint.

Sokan rebesgetik hogy Tupac Kubában él. Ennek az alapja a családfájához vezethető vissza. Mint tudjuk Pac szinte összes rokona a Fekete Párduc Mozgalom tagja volt, beleértve édesanyját és keresztanyját/nagynénijét, Assata Shakurt. Assata-t többször körözték különböző bűncselekményekkel és 1977-ben börtönbe zárták. 1979-ben kiszabadították a börtönből és Kubába menekült ahol mind a mai napig él. Így jött Tupac-hoz Kuba. Sokan hiszik hogy ha Assata-nak sikerült, Tupac-nak miért ne? Így kötődik össze a lövöldözés helyszínén a női szemtanú vallomása a helikopterről, az I Wonder If Heaven Got a Ghetto nyitójelenete ahogy Pac-ot helikopterrel elszállítják egy rejtélyes helyre és Assata Shakur menekülése Kubába.

Pac-nak van köze Biggie halálához? Először is: a Greatest Hits 1998-as albumon megjelent egy addig kiadatlan szám, a God Bless The Dead. Maga a szám így kezdődik: "Rest in peace to my mothafucka Biggie Smalls" (Nyugodjék békében, a kibaszott tesóm Biggie Smalls), ami egy hatalmas reklámfogás és erősen feldobta a teóriák gyártását. Amíg ki nem derült hogy pontosan kinek írta a számot Pac. Az embert kirázhatta a hideg amikor először meghallotta ezt a szövegrészt. "Várjunk csak, Biggie nem 2Pac UTÁN halt meg? Akkor honnan tudhatta Pac hogy Biggie már nem él?" A válasz egyszerű: Biggie Smalls előtt volt egy BIGGY SMALLZ nevű rapper, aki tagja volt a Live Squad bandának ahol Pac is egy ideig rappelt. Tehát Pac BIGGY-re célzott a '94-ben készült számon és nem Biggie-re.

The Burning Bed Theory (Az Égő Ágy Teória). Fura cím egy teóriának, de ezért ez a neve:
A legtöbb OG (eredeti) szám a Makaveli Mixtape-eken került ki, köztük a My Closest Road Dogz is. Ennek a számnak az eredetijében Big Syke nyomta a 2. versszakot és Pac az 1. és 3-at. Amikor ez a szám megjelent az Until The End Of Time-on, Skye része helyett egy eddig nem hallott Pac részt raktak be. Ez eddig nem szokatlan a Pac rajongóknak, de ebben a részben van egy érdekes rész:

"The burnin bed was the tellin sign
Two hired guns bustin everyone, yellin everybody die
Why the fuck they fuck around, we left 'em in the fog
bleedin like a stuck hog, me and my closest road dogz"

Az égő ágy volt a jel
Két felbérelt fegyver lő, kiáltva mindenki dögöljön meg
Mi a faszért baszakodnak, otthagyjuk a ködben őket
Vérzik mint egy beragadt kutya, én és az utcai dögjeimmel

Hogy érti azt hogy "égő ágy"? Mire céloz Pac? "Két felbérelt fegyver" akik lőttek és "mi a faszért baszakodnak", az ellenségeire utal. De az "égő ágy"-at nehezen lehet beilleszteni akárhová is. Habár egy TV műsorra igen, aminek ez volt a címe Burning Bed (magyar címe Tűzfészek). A történet szerint volt egy nő Michiganben, aki 13 éven át élt a férjével, aki bántalmazta. A nő egy nap gázolajat öntött az ágya köré és felgyújtotta a házat. Ez a TV műsor egy igaz történet alapján készült. A valódi életben a nő férje 1977. Március 9-én halt meg. Ez a dátum ismerős minden hip hop rajongónak. Biggie 1997. Március 9-én halt meg. "Miért a faszért baszakodnak?" - miért jött Biggie LA-be? "Két felbérelt fegyver lő" - a Death Rownak volt két felbérelt szolgálaton kívüli rendőre mint testőr. A Március 9 véletlen?

Még egy dolog a 7 Nap Teóriához... Tupac hologramját 16 évvel halála után hozták össze (1+6=7)

 

Nagyjából ennyi teóriát tudtam összeszedni, majd valamikor folytatom, amiben a dalszövegeket elemzem. Mi a ti véleményetek? Mondjátok el itt a kommentekben!

komment

Címkék: él 2014 2pac teóriák makaveli tupac amaru shakur életben van the 7 day theory

A bejegyzés trackback címe:

https://tupac.blog.hu/api/trackback/id/tr254828518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása