Tupac Blog

"Figyelj arra amit mondanak, ne csak bólogasd a fejed a beat-re, lesd a játszmát, és figyelj arra amit beszélek"

Megtalálsz itt is

Facebook Oldal

Partnerek

Ma lenne 43 éves Tupac Shakur

2014.06.16. 16:19 MCLetEmSee

Ma lenne 43 éves Tupac Amaru Shakur. Minden évben készül az oldal egy fordítással, így az idei évben is. Idén Pac forradalmi oldalát szeretném bemutatni. Tupac édesanyja a Fekete Párducokkal együtt forradalmárkodott, így nem meglepő ha maga Tupac is zsigereiben hordozta a Párducok büszkeségét. 1992-ben meghívták egy rendezvényre, ahol felszólalt és az akkor 21 éves Tupac összefoglalta az afro-amerikai társadalom problémáit.

Kétségkívül Pac minden idők legnagyobb rappere.

2Pac több volt mint egy rapper. Az az energia és céltudatosság ami dalaiban megjelent, az már-már túllépi a rapper kifejezést. És még csak túlzásba sem kell esnem. Sokan amint felbukkan egy tehetség, már úgy beszélnek róla hogy "AZ ÚJ 2PAC", pedig az igazság az hogy nem lesz még egy ilyen ember. Hiába van az hogy a mai nagynak számító rapperek túllépik eladásokban az akkor felállított eladási rekordjait, hiába próbálják utánozni, nem fog még egyszer összejönni az amit Pac összehozott életében. Arról nem is beszélve hogy a halála után megjelent albummennyiséget egy rapper sem fogja tudni megelőzni. Abba belegondolni is nehéz, mi lett volna ha mind a mai napig él? Valószínű továbbvitte volna a filmezős vonalat. Lehet hogy szerepet kapott volna egy Star Wars filmben (viccet félretéve, tényleg meghallgatták Mace Windu szerepére). De lehet hogy a politikai pályát is megpróbálta volna, saját párttal meg minden. De még az is lehet hogy fellépett volna Magyarországon (a mai helyzetet látva feldühítette volna az a szegénység ami itt van és beszólt volna lehet pár MO rappernek hogy mi a szarért nem tolják a szöveget ezekről a dolgokról, miért nem juttatják el véleményüket?).

De a dolgok így alakultak sajnos. És nekünk, rajongóknak kell ápolni örökségét. Vannak akik úgy hogy szimplán hallgatják zenéjét, vannak akik gyűjtik a relikviákat, vannak akik tiszteletük jeléül feltetoválják 2Pac-ot magukra, vannak akik lerajzolják és vannak akik lefordítják dalait.

Boldog Születésnapot Tupac!

 

 

komment

Címkék: beszéd magyarul 2014 2pac 43 június 16 malcolm x makaveli magyar felirattal tupac amaru shakur

A bejegyzés trackback címe:

https://tupac.blog.hu/api/trackback/id/tr256306014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása