Tupac Blog

"Figyelj arra amit mondanak, ne csak bólogasd a fejed a beat-re, lesd a játszmát, és figyelj arra amit beszélek"

Megtalálsz itt is

Facebook Oldal

Partnerek

Tupac szobor a Heford Német Múzeumban

2011.10.25. 14:05 MCLetEmSee


Paolo Chiasera
egy művész aki egy szobrot szentelt 2Pac-nak (részeként a tupacproject-nek, 2007-ben) ebbe a múzeumba és még talán három szobor van elhelyezve (nem legálisan) európai városokban, többségében szegény negyedekhez közel...


Paolo Chiasera: 
"A TUPAC PROJECT tartalmazza annak a szobornak a megépítését, amely Tupac Amaru Shakur-t, a Fekete Párduc rappert ábrázolja, aki ‘96-ban Las Vegasban halt meg. Megpróbáltam létrehozni egy alternatív térképet a világról, felhasználva az alapokat, ami az ötletet is adta – vagy ahogy más néven ismertté vált – az “underground kultúrát”.

A szobor betonból készült, felemelkedik az utcából, mintha egy földrengés felnyomta volna a gyökereiből; ez egy életnagyságú szobor Tupacról, kinek élete távolra vezette az egyenes és keskeny útról, akiket manapság a tömeg ünnepel. Eredetileg egy 5 méteres beton talapzatra volt helyezve, szemben az új Frank Gehry Múzeummal Németországban egy kiállításon, ami a (saját) Hőseimet mutatta be (MARTa, Herford 2005). Az alapzat magassága hangsúlyozta a közönség és a "hős" közötti távolságot, nyilvánosság előtt látható volt a múzeumon kívül és a kör alakú fehér alapzat (ami ideális graffitizésre!) ami bizonyos nyitottságot és megközelíthetőséget éreztetett a látogatóval."

komment

Címkék: német európa múzeum szobor germany museum tupac 2pac shakur herford

A bejegyzés trackback címe:

https://tupac.blog.hu/api/trackback/id/tr223328835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása