Tupac Blog

"Figyelj arra amit mondanak, ne csak bólogasd a fejed a beat-re, lesd a játszmát, és figyelj arra amit beszélek"

Megtalálsz itt is

Facebook Oldal

Partnerek

Ritka Tények Tupacról

2012.01.13. 16:09 MCLetEmSee

 Egy régi angol nyelvű 2Pac-kal foglalkozó oldal összegyűjtötte ezeket a ritka tényeket Pac-ról. Nem is írok többet, van mit olvasni :D Íme:

 

13 évesen egy stúdió szerződést ajánlott Tupacnak. Afeni nem engedett semmit aláírni neki ilyen fiatalon. Úgy érezte többet kell tanulnia a világról mielőtt a zenei iparhoz csatlakozhatna.

Tupac akarta az "R U Still Down?" albumot hogy megjelenjen, még halála előtt.

Mielőtt híres lett volna, Tupac szerepelt a Baltimore TV műsorában. A program neve "Saturday Night Specials," fegyverekről beszélt. Tupac nagy tudással beszélt a fegyverekről, meg arról hogy milyen olcsón és szegényesen készítik.

Tupac többféle zenei stílust és előadót szeretett, olyanokat mint Eric Clapton, Tracy Chapman, Jimi Hendrix és Muddy Waters. Szerinte Tracy Chapman volt az "Igaz Költő."

Gyermekként Tupac barátai gyakran ruhát adtak neki szülinapjára és Karácsonyra, mert akkora szegénységben élt édesanyjával.

Tupac kedvenc színházi darabja a Nyomorultak volt. Elment megnézni a darabot akkori barátnőjével Keisha Morris-szal.


Az első ismert Tupac dal címe "When Will You Learn" (Mikor Tanulsz), egy dal a fegyveres erőszakról, amit egy barátjának írt akit megöltek a negyedében. TA barátjának a neve Darren Berret. Azt mondják Tupac onnan vette át a "Nem hordok pólót" stílust.

A szám és még egy "U Don't Wanna Battle Me" (nem a Ryan D szám), és még pár másikkal együtt, egy lemezen volt amit Tupac elvesztett.

Tupac-nak volt egy kézzel írt rapszövege a falon az Enoch Pratt ingyenes könyvtárban, Baltimore-ban. Edgar Allan Poe költeményei mellet volt. (Azóta felújították az épületet.)

Biggie Tupac-ot "Duke"-nak hívta, amíg Tupac Christophernek hívta Biggie-t.


Mike Tyson elmondása szerint Tupac utolsó óráiban a "Vincent" című dal ment Don Macleantől, ami egy magnón ment.


Suge Knight elmondása szerint, a "Never Had A Friend Like Me" (Nem Volt Még Egy Ilyen Barátod) a kettejük barátságáról szólt, Suge egyszer azt mondta Pacnak "Your Enemies my Enemies." (Az én ellenségeim a Tieid). Johnny J elmondta hogy a dal soha nem készült véglegesen el és befejezetlenül jelent meg. Suge vitte el Pacot első NBA meccsére.

 

Tupac egyik verse "Nothing can come between us," (Semmi nem jöhet közénk) egyik barátjának írta, John Cole-nak, akit Pac úgy nevezett el "White Boy John." (Fehérfiú John).

Egy iskolai bálon Tupac Shaka Zuluként öltözött be. John öltözött be mint a fehér szolgája. Tupac és John nyerték a legjobb jelmezért járó díjat.

 

Herbie Lovebug, a Salt-N-Peppa manegerét megkérte Tupac akkori csapata, a Born Busy, hogy hallgassa meg a rappjüket. Herbie azt mondta: "Áh, nekem nincs időm ilyen szarságokra, nekem tíz órán belül egy gépen leszek!" Pár évvel később amikor Tupac "Juice" (Hosszú Lé) filmjének bemutatóján találkozott vele, Herbie odament hozzá és elmondta hogy szeretné ha együtt dolgoznának. Tupac válasza nem az volt amit Herbie keresett.

Tupac volt meghallgatáson Bubba szerepére a Forest Gumpban.

 

Még mielőtt befutott volna, Tupac egyszer 335$-t kapott egy helyi TV csatornától egy reklámban történő szerepléséért. Azt a pénzt a havi rezsire költötte.

 

Amikor Tupac-ot kiengedték a sittről, Suge rendelt neki egy privát repülőt vissza LA-be, egy limuzint, és öt rendőrt a védelmére.

Suge Knight pénzt adott Pac-nak hogy vegyen Afeninek egy házat amikor a Death Rowhoz érkezett.

 

Tupac-ot "Davis Mortuary" hamvasztotta el Las Vegasban.

 

Tupac és Snoopnak kellet volna előadnia a "2 Of Amerikaz Most Wanted" számot a Saturday Night Live-ban, egy NBC TV show műsorban. Snoop sosem jelent meg a próbán, így Tupac és Ice-T adta elő az "Only God Can Judge Me", és a "You Don't Bring Me Flowers" (Barbara Streisand dal) és egy kis jelenetet. Még hogyha nem is tűnt úgy, Pac zavarban volt a Streisand dal miatt és megharagudott Snoop Doggra amiért nem jelent meg.

 

Miután Pac kiadta a 2Pacalypse Now albumát, össze akart hozni egy csapatot "Nothing Gold" néven. Ő rendezett volna mindent a csapatban, amíg mindenki megírta volna a saját szövegeit, de ez soha nem történt meg. Egy női előadóval is dolgozott, "A Sister Named Mister,"-rel, de ő nem futott be.

 

Keisha Morris egykori felesége Tupac-nak, meglátogatta a hotel szobájában, Atlantában. A hotel szoba kigyulladt és gyorsan el akart menekülni. Tupac csalódott benne és elmondta neki hogy nem tud benne bízni mert nem maradt ott vele, eloltani a tüzet.

Amikor összeházasodtak, a ceremónia alatt amikor a pap azt a mondatot mondta hogy "...minden vagyonodat átruházod...," Tupac azt mondta, "Hát, Keishának nem adom a medencém vagy a nagyképernyős TV-m."

Összeházasodtak, de a házasságot felbontották. A "Ghetto Star" című számban így beszél a házasságról: "an addict for a wife, livin the life, of a ghetto star" (egy feleség rabaj, élem az életét egy Gettó Sztárnak ). Van Tupac-ról egy tetoválása a karján, ahogy Pac ül egy széken és az égbe néz.

 

Pac tervei közt volt hogy turnéra indul Snoop Doggal és a Tha Dogg Pounddal 1996 Októberében. A turné neve az "All Eyez On Us" volt.

 

Tupac találkozott Fredro Starr-ral (Onyx) a Sunset Park (Égimeszelés) premierjén.

THUG LIFE = The Hate U Give Lil Infants F*ck Everybody (A gyűlölet amit adtok ti kis csecsemők bassza meg mindenki)

 

N.I.G.G.A. = Never Ignorant Getting Goals Accomplished (Sohasem tudatlan elérni a célokat sikerült)

 

OUTLAW = Operating Under Thug Laws As Warriors (Irányítás Thug törvények alatt harcosként)

 

M.O.B. = Member Of Bloods (Vérszerinti Tag) és/vagy Money Over Bitches (Kurvák felett pénzzel)

Amíg Tupac egy műsorban szerepelt Marin megyében, Tupac veszekedésbe keveredett, ami a Marin megyei sheriff osztály rosszul kezelt. Fegyveres lövések is voltak és valakinek a fegyvere visszapattant és megölt egy kis gyermeket.

 

Tupac fellépéseit több államból is kitiltottak, mert a koncertjei nagyon vadak voltak. Az "Initiated"-ből részlet: "My lyrics so lethal turn coliseums to murder scenes." (A szövegem annyira halálos, kolusszeumokból gyilkossági helyszínt csinálok). Egy nő beperelte, akit  meglőttek és megbénult egy 1993-as koncertjén. Azt mondta túlságosan felizgatta a tömeget.

 

Tupac színész akart lenni jóval rapzenész pályafutása előtt.

Tupac bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, a Minden Időt Legsikeresebb Rappereként.

 

Tupac szidta Nas-t, mert úgy gondolta lopta a stílusát, "This little ni**a named Nas think he live like me, talking bout he left the hospital took 5 like me." (Ez a kis Nas nevű ni**a azt hiszi úgy ál mint én, azt mondja kijött a kórházból és kapott ötöt mint én).

 

Stretch Tupac barátja volt és jelen volt amikor először meglőtték Pacot New Yorkban. Őt pontosan egy évre rá, a lövöldözés évfordulóján megölték. Az"Against All Odds"-ban Pac megemlíti a halálát: "and to that n*gga that was down for me, rest his head, switched sides guess his new friends wanted him dead." (és az a n*gga aki kiállt értem, béke fejére, oldalt váltott, valószínű új barátainak holtan kellett.)

 

A Bootcamp Click is összetűzésbe keveredett Badboy-jal és imádta a Hit Em Up számot. Tupac és Bootcamp összeállt egy CD kedvéért amit One Nation-nek hívtak és nem jelent meg. Az album célja az volt hogy eltörölje a Keleti/Nyugati háborút és láthatóvá tegye hogy a összetűzés a Badboy-jal volt, nem a kelettel.

 

A Flex című szám a Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z... , című albumra ment volna.

 

"Lost Souls" című számot 1996 Július 8-án vették fel.

 

Befutása előtt, Tupac megtudta hogy volt egy csoport akik berágtak rá és keresték őt. Pac hazament, felrakta a golyóálló mellényét felszerelkezte magát minded fegyverével ami volt, odament házhoz, bekopogtatott az ajtón és azt mondta: "Énmeg kerestek?" Valószínűleg valaki Tupac családjából szólt nekik hogy ne bántsák, de azt gondolták hogy egy őrült és ezután tisztelték.

 

Wendy Williams azt mondta Tupac-ot megerőszakolták a börtönben. Tupac visszavágott a "Why U Turn on Me" című számban: "I'm gonna put a $20,000 hit, through Jenny Craig, to come find your a** and put you in a fat farm, you fat b*tch" (20000 $-t ajánlok fel Jenny Craignek, hogy megkeresse a segged és berakjon egy fogyókúrás farmra, te dagadt k*rva... és így tovább).

 

Tupac úgy gondolta hogy a nemi erőszakkal vádolása Jacques Agnant másnéven Haitian Jacknek a csapdája, aki Tupac szerint része volt a szituációnak. Tupac visszavágott az "Against all Odds" című számban, a Makaveli albumon, miszerint Jacques Agnant egy kormányzati besúg: "Same Crime, different trials n*gga picture what he said."(Ugyanaz a bűn, különböző perek, n*gga gondold át mit mondott) Agnant-et beperelték és állítása szerint többször meg akarták ölni és nem talált munkát.

 

Badboy-t állítólag a Black Mafia pénzelte, egy banda aminek King Tut tagja volt. Tupac Tut-tal volt amikor meglőtték. Tupac tett egy megjegyzést egyik munkatársáról interjújában, hogy mi lehetett az oka annak hogy rálőttek 1994-ben. Tupac beszél Tut-ról az "Against all Odds"-ban: "Gun shots to Tut, now you stuck." (Lövések Tutra, most beszorultál.)

Tupac volt először a főszereplője a Menace to Society (Veszélyes elemek)-nek, de amikor valaki másnak akarták adni a szerepet, összeverekedett a Hughes testvérekkel, akik rendezték a filmet. Tupac azt mondta: "Leütöttem az egyiket, az elesett, a másik úgy futott mint egy ribanc."

 

Tupac a Baltimore Művészetek Iskolájában tanult, ahol MC New York név alatt rappelt.

 

Amikor a Digital Undergroundban volt, valaki egy 12 lövetű sörétest nyomott 2Pac arcához, mert összevitáztak egy lányon. Ez azután történt amikor Pac fellépett a DU-dal a Martin Luther King Jr. fesztiválon. 

A "Me And My Girlfriend" a fegyveréről szól, nem a barátnőjéről.

Tupac egyik kedvenc színésze Jim Carrey volt, akit sokszor utánzott.

 

1996. Szeptember 16-án, Tupac testőre, Frank Alexander elment egy tetoválószalonba és egy tetoválást csináltatott a vállára ezzel a felirattal: "In Memory of Tupac, Only God Can Judge You, Revelation 20:12." (Tupac Emlékére, Csak Isten Bírálhat Téged, Jelenések 20:12) (Aminek szövege: "Majd láttam: a trón előtt halottak álltak, nagyok és kicsik. Majd könyveket nyitottak ki. Ítéletet hirdettek a halottak felett: mindenkinek a saját tettei alapján, amelyek a könyvekben voltak feljegyezve. Azután kinyitottak egy másik könyvet is, az Élet Könyvét. 13 A tenger kiadta a benne levő halottakat, ugyanígy a Halál és a Hádész is kiadták a náluk levő halottakat. Minden egyes embert a tettei szerint ítéltek meg. 14 Ezután a Halált és a Hádészt is bedobták a tűz-tóba. Ez a második halál: a tűz-tó. 15 Ha valaki nem volt beírva az Élet Könyvébe, azt is bedobták a tűz-tóba".)

 

Treach (Naughty by Nature)bal karján van egy tetoválás Tupacról.

Az "Against All Odds" vége a Keresztapa III-ból való.

 

A "Hold Ya Head" intrója egy Malcolm X filmből van.

Az All Eyez On Me eredetileg Americaz Euphanasia-nak hívott Pac.

 

A Me Against The World eredetileg Crucify lett volna (Keresztre feszítés).

 

A Stricily 4 My N.I.G.G.A.Z. eredetileg Troublesome 21 volt.

 

The Outlawz eredetileg rajta lett volna a "Krazy," című számon, de túl sok időbe tartott megírniuk a szöveget, így Bad Azz-t kérte fel Pac hogy szerepeljen benne.

Tupac-nak két rottweilere volt, Bonnie és Clyde, akiket Pac bácsikája tartott el.

Tupac kedvenc itala a Sunkist Narancs Szóda volt.

 

Tupac kedvenc színei a fekete és az arany.

 

Tupac kedvenc ételei a sült csirkeszárny csípős szósszal és a sajtos makaróni.

 

Tupac a Roundtable Pizzánál dolgozott. Pizzákat készített és kihordta őket.


Tupac szeretett volna gyerekeket, ha fia született volna, Michelangelonak hívta volna, ha lánya lett volna Starnak (Csillag) hívta volna.


Tupac főszereplője lett volna a Higher Learning (Megoldatlan egyenletek) című filmnek, de kiszedték a filmből jogi problémái miatt.


Tupac első filmes szereplése a Nothing But Trouble (Eszelős szivatás)-ban volt.


Tupac Amaru egy inka név, jelentése "ragyogó kígyó". Shakur arabul annyit jelent hogy "Istennek hálás".


Janet Jackson követelte hogy csináltassanak 2Pac-kal egy HIV tesztet, mielőtt bármilyen csókjelenetet felvettek volna, a Poetic Justice (Hazug igazság) filmben.


Tupac büntetlen előéletű volt amíg rap sztár nem lett.


Tupac bácsikája, Scott szerezte meg neki Travis szerepét az "A Rasin in the Sun." (A napfény nem eladó) című színdarabban. Scott is a Művészi Iskolában volt.


1992-ben Dan Quayle alelnök azt nyilatkozta a 2Pacalypse Now  albumról hogy "nincs helye a társadalmunkban"


2Pac első saját rapszövegét 15 évesen írta.


15 évesen a Baltimore Művészetek Iskolájában balettet és színészkedést is tanult.


Amíg börtönben volt, 2Pac 1995-ben megjelent Me Against The World albuma az első helyen debütált. Kétszeres platina lett 7 hónap alatt.


Tupac How Do U Want It számának X besorolású videóklippjében majdnem az összes nővel lefeküdt aki szerepelt a klipben. Kimerülésében összeesett.


Tupac azért borotválta a haját, mert idő előtti kopaszodásban szenvedett.


Kidadd Jones, Quincy Jones lánya és Tupac mennyasszonya egy tetoválása van neki Pacról a bal karján (amit azóta levetetett és egy rózsával helyettesítette).


Spontanous XXXStacy, pornósztárnak van egy tetoválás Tupac nevéről a karján, alá ráírva "Keep Ya Head Up".


Amikor Tupac először ment Californiába, hajléktalan volt két évig és menedékhelyen élt.


Tupac és Big Saccs együtt mentek fosztogatni a L.A.-i zavargásokkor. Saccs elmodása szerint, ő és 2Pac egyenesen a stúdióból mentek az utcákba és elkezdtek fosztogatni.


Egy kis ideig Tupac Linda Pratt-tal élt, Geronimo Pratt feleségével Marin City-ben.


Tupac és Sanyika Shakur jó barátok voltak és Tupac akarta játszani Sanyika-t egy filmben, ami Sanyika életéről szólt.

Tupac 1993-ban találkozott "The Assassin"-nal és a Dee Tha Mad Bitch-csel. Annyira élvezte a velük töltött munkaidőt, hogy kibérelt egy stúdiót hármójuknak egy teljes hétre.

Tupac vette Biggie Smalls első Rolex óráját.

 

komment

Címkék: facts tények rap ritka magyarul about amaru tupac hip hop 2pac rare shakur pac makaveli tupacról

A bejegyzés trackback címe:

https://tupac.blog.hu/api/trackback/id/tr653542961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása